logo

Червени ивици по краката

Всяка жена иска кожата й да бъде здрава и красива. Така работи светът, че не всеки може да постигне това. В някои случаи дори прекомерната самопомощ не може да спаси една жена от неприятности, включително червени стрии по краката и други части на тялото.

Такъв козметичен дефект в медицината се нарича стрии. Според статистиката всеки десети мъж и всяка втора жена страдат от стриа. Какво е това? Как да се справим с тях и как да ги премахнем?

Как да премахнем стриите?

Има много начини за справяне със стриите на всяка локализация - от множество популярни методи за пластична хирургия. Ясно е, че не е лесно да се отървем от тях, но знанието за причините за тяхното образование и изключването на някои от тях може да ги спаси от това, че нямат проблеми.

За жените, които ги имат, познаването на факторите, които допринасят за тяхното образование, също е важно, защото ако тези фактори (ако е възможно) са изключени, лечението ще бъде много по-ефективно. За причините за стриите по краката и тялото говорете в тази статия. Възможните методи за справяне с тях ще бъдат разгледани в настоящата рубрика.

Така че, по ред... Протяганията могат да бъдат бели, червени или лилави ивици или линии, които се появяват в местата на разтягане на кожата.

Striae са белези, които могат да се появят на кожата на всяка възраст. Най-често те се появяват по време на юношеството, защото през този период костите растат по-бързо от кожата и мускулите. Място за "любимо място":

Както знаете, кожата е най-големият човешки орган, счита се за огледало на здравето. Площта му е между два и четири квадратни метра, а теглото е една шеста от общото тегло на човек. На кожата са възложени много функции:

  1. защитна - защита на организма от механични и химични фактори, микроби, ултравиолетови лъчи;
  2. ендокринни и метаболитни - синтезира и натрупва витамин D и хормони;
  3. термостатичен - възниква поради излъчването на топлина и изпаряването на потта;
  4. рецептор - благодарение на нея човек може да почувства сърбеж, болка, натиск, да се чувства топлина и студ;
  5. екскреторна (екскреторна) - след това отстранява соли, лекарства и метаболитни продукти;
  6. имунно - улавяне и разпределение на антитела с последващото развитие на имунния отговор.

Кожата се подновява на всеки седем до десет седмици. Кожата се състои от три слоя:

Откъде идват стриите?

Разтяганията на краката са вътрешни разкъсвания на кожата, които впоследствие се пълнят с съединителна тъкан. Това е резултат от нарушаването на активността на клетките, които синтезират колаген и еластин. Последният е протеинът, основният компонент на еластичните влакна на съединителната тъкан, а колагенът е основният протеин на колагеновите влакна от същата тъкан.

Рисковите фактори за стрии по краката (и други части на тялото) включват следното

  • пубертета;
  • ендокринни заболявания;
  • временни хормонални нарушения, например по време на дълъг престой в стресиращо състояние;
  • продължителна употреба на хормонални лекарства;
  • периода на бременност и кърмене;
  • заседнал начин на живот;
  • консумират големи количества въглехидрати;
  • затлъстяване;
  • остри скокове в общата телесна маса (основно се има предвид рязко, значително намаляване на телесното тегло);
  • тютюнопушенето;
  • генетична предразположеност.

Обикновено експертите избират множество и многобройни стрии. Червено-синкавите ивици могат да бъдат разположени едновременно паралелно и радиално. Цветът на ивиците се променя в продължение на няколко месеца, като става перлен в цвят.

До шест месеца те се считат за „млади“ и след това с течение на времето те стават категория „стари“. Релефът на кожата над стрията може да бъде много разнообразен. Често те могат да бъдат поставени на очи с кожата.

В резултат на всичко това, курсът на терапия трябва да бъде избран за всеки пациент поотделно. При бременни жени те най-често се срещат на корема, гърдите и бедрата. При юношите се образуват стрии на бедрата, корема, гърдите и долната част на гърба.

Причините за „колорита на стриите”... Първоначално в съединителната тъкан на вътрешните сълзи на кожата има сравнително големи кръвоносни съдове (капиляри). Така те придават стрии на червен или син оттенък. По-нататък, след като образуването на цикатричната тъкан на стриите приключи, кръвоснабдяването му намалява, луменът на съдовете намалява и в резултат те стават бели.

Малко видео, което ще ви помогне да се отървете от бездомните:

Защо са се появили и как да премахнете стриите по краката?

Много хора вярват, че разтягането между краката и краката е много жени, които са родили и хора с наднормено тегло. Има някаква истина в това твърдение, защото моделът на белега често се появява на тялото по време на бързо натрупване на тегло (или загуба), както и по време на бременност.

Но това не са единствените причини за разтягане на кожата на краката. Снимките в мрежата показват белези, наподобяващи ивици на децата, тънките момчета и момичетата. Затова не бъркайте. Стриите по краката могат да се появят при всяка възраст на хора от различни полове поради различни причини.

Как изглеждат стриите?

Дори много стрии на краката от гледна точка на медицината не са сериозно заболяване, а естетичен дефект, наречен специалисти от стрии. Силните стрии на краката са по-неприятни за пациентките, тъй като ограничават избора на дрехи, особено по време на горещия сезон.

Независимо от цвета на подкожните белези: червено, бяло или синьо - те са неравни кордове с доста широка основа. Белезите могат да варират по ширина, дълбочина, цвят и местоположение на долните крайници (под коленете, на телетата, на горната и вътрешната част на бедрата).

Козметичните дерматолози в корекцията на стриите от горните симптоми най-често отчитат колко дълго белезите са се появили на тялото на човек:

  • Сини и червени стрии на краката

- пресни белези, които са по-малко от една година. Техният ярък цвят показва, че кръвоносната система все още не е изключила атрофичната тъкан от кръвоносната система. Ако увреденото място сърби, то това е процесът на заздравяване на скъсаните влакна в подкожните слоеве на епидермиса, което също показва скорошния период на увреждане.

Проблемът, как да се премахнат червените стрии по краката, е лесно решен. С навременно лечение можете бързо да постигнете пълно възстановяване на външния вид на кожата на крайниците, дори и у дома с нискобюджетни средства.

  • Бели стрии на краката

- стари белези, които изискват значителни финансови инвестиции да бъдат отстранени от кожата. Домашните процедури само леко ще намалят проявлението на дефекти, което прави лентата по-тънка и по-гладка. Само хардуерната козметология и клиничните процедури ще могат да отговорят на това как да се отърват от стрии между краката и краката, ако са по-стари от една година.

Защо се появяват стрии по краката, причините?

Да, след раждането на стомаха и страниците се появиха стрии. Съпругът започнал да "избягва" от секса. Трябваше да поставя себе си в ред на това евтино.

Физиологията на лентовидния дефект се крие в недостатъчното количество еластин и колаген в човешкото тяло - вещества, отговорни за способността на кожата да се разтяга и да се възстанови до първоначалния си размер. Причините, поради които това се случва, са много. И преди да решите как да се отървете от стриите на краката си, трябва да намерите отговора, защо са се появили там.

Затова квалифицираният специалист най-напред ще разбере защо са се образували стрии на краката му и след това ще избере методите и техниките за тяхното коригиране.

Защо стриите се появяват най-често на долните крайници?

Метаболитни нарушения, хормонален дисбаланс оглавяват причините за появата на стрии на краката:

1. Излишъкът на прогестерон в женското тяло, наблюдаван по време на бременността, менопаузата, по време на пубертета, потиска производството на колаген. Това е причината за прекъсванията на влакната от тъкани, които изпитват най-силен товар поради бързото увеличаване на размера на тялото.

2. Дисфункция на щитовидната жлеза и панкреаса, надбъбречните жлези, променящите се хормони в организма, което незабавно влияе върху намаляването на произвеждания от организма колаген.

3. Генетичен синдром Morphane и Ehlers-Danlos;

4. Хормонална терапия (контрацептивни лекарства), използването на стероиди от спортисти за увеличаване на мускулната маса.

5. Юношески хиперкортизолизъм - нестабилност на хормоналните нива, изразен в излишък на кортизол - хормон, който разрушава протеина. Патологичният процес се отразява неблагоприятно върху структурата на тъканите, причинявайки образуването на лентоподобни дефекти в цялото тяло, но най-често образуващи стрии.

Следната група причини, които могат да повлияят на образуването на дефекти:

1. Бързо увеличаване на теглото или нулиране;

2. Небалансирано хранене и нарушаване на режима на пиене.

3. Мощна физическа активност, която води до бързо нарастване на мускулната маса. Кожата, която не поддържа растежа си, е наранена. Но това не винаги е така и не всички културисти. В много отношения проблемът с това как да се премахнат стриите по краката, трябва да бъде решен от спортисти, чието ниско ниво на еластичност на кожата е генетично определено.

Как да премахнете стриите по краката: клинични методи и крем

Фармацевтичната корективна козметика е най-достъпният и по-малко отнемащ начин за възстановяване на кожата от стрии на краката. Но може ли местните наркотици да се отърват от дефекта?

Белези, разположени в по-дълбоките слоеве на кожата, е доста трудно да се коригират повърхностните средства. Следователно, кремът е адювант, ефективен в сложните възстановителни процедури за пресни белези или за употреба като превантивна мярка.

Кой крем от стрии по краката най-бързо ще помогне за намаляване на белезите? Всеки препарат от стрии с тяло, произведен от добре позната козметична компания:

  • Вегетурина на Биорга,
  • Продуктите на Avent и MamaComfort
  • Mamacare от TÖpfer,
  • Integrale Werkin от Vichi, може да се използва за грижа за кожата на долните крайници.

може да се използва за грижа за кожата на долните крайници.

Как да се отървем от многогодишните стрии? В този случай ще трябва да използвате един от най-скъпите клинични методи:

  • Лазерно възстановяване на повърхността, фототерапия, наноперфорация;
  • Вакуумни апарати за масаж;
  • Химически пилинг;
  • Инжекционни процедури за мезотерапия;

Как да премахнете стриите по краката у дома?

В маслото от авокадо (една четвърт чаша), капково (по 10k всяка) от етеричното масло от нероли, жасмин, лавандула, червена мандарина, розмарин. Поставете на тъмно място. След един ден, използвайте сместа по време на масажа за четвърт час на всеки крайник.

  • с мед;
  • (вакуум). Масажните манипулации се извършват по линията на лимфата (от горе до долу) и отнемат една трета от час;

2. Половинчасовите обвивки от водорасли са най-ефективни с червени и сини стрии на краката.

3. Какаово масло, пшеничен зародиш, маслина, соя, сусам могат да се втриват в кожата два пъти на ден. Процедурата ще ускори процесите на регенерация.

4. Таласотерапия - как можете да отстранявате стрии по краката с помощта на морска кал и сол. Минерални вещества, проникващи в дермата, възстановяват покритието, оказва благоприятен ефект върху външния му вид. Процедурата продължава не повече от четвърт час.

Преди бременността не знаех какво са стриите, аз само чувах за тях, но след като бебето се роди, те се появиха като красиви.

Всичко за червените ленти

Без значение колко красива е кожата, всеки има риск да развие такъв дефект като червени стрии. Никой не е имунизиран от последствията от бременността, затлъстяването или неправилното спортно обучение. Тази статия подробно описва значението, етиологията и, разбира се, за лечението на стрии.

Какво е това?

Червените стрии са белези от атрофичен тип, различни ивици и линии, с различна дължина и ширина. Медицинският термин за такива образувания върху кожата е стрия.

Болката не причинява и не е отделна болест. Те могат да имат набор от цветове от синкаво до бледо. По принцип дефектът засяга кожата на места, където е най-силно опъната. Това са коремът, гръдният кош, бедрата и бедрата, понякога, вероятно в ръцете.

Когато се появи

Жените страдат от стрии по-често от мъжете, но често са достатъчно.

Основните причини за появата:

  1. Патология на ендокринната система. В резултат на хормоналния дисбаланс, еластина и колагеновата секреция се нарушават. Тъй като това са основните компоненти на структурата на кожата, стриите могат да се появят и в младо тяло.
  2. Съзряването на сексуалната функция. По време на преструктурирането на младото тяло, увеличава скоростта на хормона кортизол. Това води до намаляване на плътността на колагена.
  3. Бременността или кърменето е най-честата причина. Това се случва на гръдния кош и корема, в резултат на претоварване и изтъняване на тъканите.
  4. С синдром на Марфан (патологични процеси на съединителната тъкан).
  5. Когато приемате хормонални лекарства.
  6. С прекомерно телесно тегло, особено при деца.
  7. Като симптом на болестта на Иценко-Кушинг.
  8. При спортисти, които драматично наддават на тегло. Предимно локализирани в областта на раменете или бедрата.
  9. Наследствен фактор при заболявания, които се характеризират със затлъстяване.

Удобства

Разтегванията се развиват поради наранявания на кожата, които водят до сълзи. Местата на сълзите се заменят с съединителна тъкан.

При хора със светла кожа дефектите са по-малко видими от тези, които обичат дъбенето. Косата не покрива лезии, тъй като няма космени фоликули.

Интересно е, че посоката на стриите предполага възможна причина за появата. Така хоризонталните ивици се появяват с хормонални нарушения, а вертикалните - с бременност или затлъстяване.

Как да премахнете червените стрии в клиниката

Много е трудно да се отървете от стриите и отнема много време. Ключът към доброто лечение ще бъде правилното тълкуване на причината.

За да се постигне гладка кожа след белега, трябва да премахнете целия засегнат слой. Понякога дори дълбоките топчета на епидермиса могат да бъдат привлечени в този процес. Също така, ефективността на различните методи за лечение зависи от продължителността на патологичния процес. Червените ивици най-вероятно ще бъдат излекувани без следа в засегнатите райони.

Определените методи трябва да бъдат комплексни и да осигуряват добър поток на всички етапи на лечение.

Видове лечение на стрии:

  1. химически пилинг;
  2. лазерен пилинг;
  3. пластична хирургия;
  4. микродермабразио;
  5. увийте;
  6. мръсотия;
  7. физиотерапия.

Химическият пилинг е изгарянето на епидермиса чрез прилагане на силни киселини. Такива процедури допринасят за производството на собствен колаген. Такива киселини се използват: трихлороцетна, фенолна и алфа-хидрокси-киселини.

Лазерните приложения са много добре познат метод за справяне със стрии. За този метод на лечение трябва да се подложите на специално обучение. За 1,5-2 месеца, трябва да използвате крем с високо съдържание на витамин С. Такава операция се извършва под анестезия в болницата.

Видео: Средства

Същността на процедурата: последователно задържане на всяка лазерна топка от белег. След изтичане са възможни подуване и зачервяване на лезиите. Също така е препоръчително да не се правят слънчеви бани за около 3 месеца.

Естествено, пластичната хирургия остава най-ефективното средство. Такава процедура се предписва на пациенти, които имат не само стрии, но и натрупвания на мазнини или излишна кожа в тази област. Но цената на този метод не е евтин и не всеки може да си го позволи.

Лечението на червени стрии по корема по време и след бременността има свои характеристики. Изборът на процедури за кърмещата майка трябва да се избира само от лекар, тъй като много химикали могат да навредят на детето.

С драматична загуба на тегло, за премахване на червените стрии по корема е по-проблематично, отколкото в други части на тялото. Подкожната мастна тъкан е груба и може да реагира слабо на лечението. Затова е желателно да се комбинират няколко метода на лечение и придържане към правилното хранене.

Какво причинява стрии по тялото? Отговорът е връзката.

Процедури, които се извършват в козметичните центрове

Увийте с водорасли - таласотерапия. Можете да използвате водорасли спирулина, ефектът от които се проявява след 10 процедури.

Неговата способност да влияе върху тонуса на кожата и да я снабдява с различни микроелементи и витамини, дава много добър резултат. Прясна, червена лента, след такава опаковка, може да изчезне напълно, а кожата да стане еластична и облекчена.

Вакуумният масаж е много ефективен за стрии. Този метод ви позволява бързо и безболезнено да се справите с мастните натрупвания и насърчава премахването на нежеланите вещества от тъканите.

Какво може да се направи у дома

Излекуването на стриите у дома е реално, но изисква много усилия, търпение и най-важното - време.

Най-ефективните домашни методи са:

  • масло от пшеничен зародиш;
  • бадемово масло;
  • масло от лешник;
  • зехтин;
  • царевично масло;
  • продукти от мумия;
  • сок от алое
  • синя глина;
  • контрастиращи водни процедури;
  • ежедневно използване на обръча;
  • самостоятелно масаж;
  • Упражнение, насочено към група мускули в областта на разтягане.

Няколко рецепти за домашна употреба

Масаж с използването на етерични масла. Смесват се около 50 мл зехтин с 5 мл масло от розмарин. Вместо маслини, можете да използвате масло от шеа или гроздови семена. За по-добри резултати можете да добавите малко витамин Е. Масажирайте стриите за 20 минути.

Масаж с царевично масло. Това масло има голямо количество витамин Е и помага с такива червени стрии. Преди нанасянето трябва да се затоплите и след това масажирайте

Скраб на основата на зехтин, със сол и захар. Тази процедура трябва да се прилага по време на обработка на водата. Нанесете върху зоната на стриите и изплакнете с вода.

Маска с таблетки Мумийо. Това е един от най-ефективните лекарства в борбата срещу червените стрии. В една чаена лъжичка преварена вода, разтворете няколко таблетки. Смесете тази суспензия с крем за тяло и масажирайте засегнатите места.

Голям ефект се дава от бани с различни средства:

  1. с нишесте и ароматни масла (0,5 kg нишесте и малко масло, разтворено във вана и промиване за 15 минути);
  2. с морска сол и сода за хляб (на равни части, разтворете компонентите във вода и легнете за около 20 минути);

Упражнението е съществена част от всякакъв вид лечение. Упражненията се подбират с акцент върху мускулните групи, засегнати от стрии и внимателно ги обработват. Упражнението е особено важно с червени стрии на бедрата, тъй като кожата е много еластична и можете да постигнете добър резултат с правилно и редовно обучение.

Добър ефект с червени стрии на краката дава обвивка от водорасли веднага след масажа с етерични масла. Този метод максимизира метаболитните процеси в епидермиса на кожата на краката и повишава кръвообращението.

Предотвратяване появата на стрии на корема, бедрата и краката

Ако планирате бременност, трябва предварително да подготвите мускулите и кожата си.

  • Първо, при наличие на наднормено тегло е желателно да се изхвърли.
  • На второ място, по време на бременност, плодът изисква много хранителни вещества, така че трябва да наситите кожата с допълнителни витамини и минерали.
  • Трето, спортът трябва да отнеме значителна част от времето. Бягането, плуването, карането на ски или оживеното ходене ще ви спасят от нежелани последствия.

За борбата срещу целулита в банята, разберете тук.

Защо на гърдите се появяват стрии? Кликнете, за да разберете.

Не забравяйте да използвате различни кремове и масла, за да поддържате кожата мека и здрава. В крайна сметка, червените стрии могат да се появят не само в пълен, но и при тънки хора.

На краката се появиха червени ивици.

Стриите - "популярното" име на стрии - бели или пурпурни (червени) линии в местата на разтягане на кожата. Стриите са белези. В английската литература, стриите се наричат: Striae Atrophicans, Striae Rubra, Striae Alba, Stretch Marks, Striae Distensae

Стречи се появяват вследствие на претоварване на кожата и хормонални промени. Под действието на хормони (кортикостероиди, прогестерон), кожата може да загуби еластичността, повърхностните й слоеве могат да станат по-тънки и в резултат на това по време на натоварването възникват вътрешни натоварвания, които след това се заменят с съединителна тъкан. След появата на съединителната тъкан във вътрешните сълзи на кожата, в нея има кръвоносни съдове, които придават на стриите червен или син цвят. С течение на времето съдовете стават празни и стриите стават бели.

Стриите са представени от съединителна тъкан, в която няма пигмент, следователно, при дъбене, стриите остават бели и по-забележими на фона на загорялата кожа. Стриите се появяват по време на бременност, по време на юношеството, с интензивно нарастване на телесното тегло, както и с ендокринни заболявания, по-специално синдром на Иценко-Кушинг, характеризиращ се с увеличаване на глюкокортикоидния синтез от надбъбречните жлези.

Стриите могат да се появят при продължителна употреба на глюкокортикоиди (преднизон, хидрокортизон и др.), Както вътрешно, така и локално. Стриите могат да бъдат резултат от генетични причини. По време на бременност, стриите най-често се появяват на корема, бедрата и гърдите. Стриите, които се появяват в юношеството, са по-често разположени на корема, бедрата, долната част на гърба, гърдите. При продължителна употреба на глюкокортикоиди (преднизон, хидрокортизон и др.), Както и при синдрома на Иценко-Кушинг, по цялото тяло и по лицето могат да се появят стрии. В този случай стриите заемат големи площи и са по-дълги и по-широки от стриите, които възникват по време на бременност и юношество.

Стриите не засягат здравето, но някои от причините, които причиняват появата им, по-специално синдромът на Иценко-Кушинг, могат да бъдат опасни за здравето. С появата на стрии от допир с бременността, с повишаване на кръвното налягане, преразпределение на мастните натрупвания в горната част на торса, както и появата на нежелани косми по лицето, гърдите, горната част на гърба (хирзутизъм), е необходимо да се консултирате с лекар.

Има специални кремове. Съставът на тези средства включва етерични масла, растителни екстракти, колаген и еластин, които укрепват кожата. За да се предотврати появата на стрии, можете да използвате домашни средства, например зехтин, който трябва да се прилага върху кожата на места, където има съмнения за стрии. Появата на стрии поради увеличаване на телесното тегло може да бъде предотвратена с помощта на диети и използването на анти-стрии.

Получените данни за успешното използване на трихлооцетна киселина като средство за лющене на кожата. При третирането на стрии се използва лазерно полиране, което може да се извърши в комбинация с пилинг. Ретиноидите се използват и за стрии (Retin-A, Avita). Не е възможно напълно да се премахнат стриите без хирургическа намеса. При абдоминопластика претоварената кожа се отстранява заедно със стрии, но със значително количество стрии е невъзможно да се отстрани напълно по време на тази операция.

Стречи на краката: защо се появяват и как да се отървем от тях

Всяка жена има желание да изглежда не по-лошо, а понякога дори по-добре от древната гръцка богиня Афродита. И за да бъда честен, малко от мъжете отказват да изглеждат като Аполон. Но, за съжаление, съвременните реалности създават някои трудности при създаването на идеално тяло, а разтягането на краката е един от най-честите такива проблеми.

Всяка жена има желание да изглежда не по-лошо, а понякога дори по-добре от древната гръцка богиня Афродита. И за да бъда честен, малко от мъжете отказват да изглеждат като Аполон. Но, за съжаление, съвременните реалности създават някои трудности при създаването на идеално тяло, а разтягането на краката е един от най-честите такива проблеми.

Какви са стриите на краката

Появата на такива "ленти" на бедрата предизвиква определени комплекси при жените. Затова не е изненадващо, че много от нежния пол, в опит да скрият тези дефекти от любопитни очи, започват да носят дълги поли, като по този начин се правят по-малко привлекателни. Но ако все още е толерантен през зимния сезон, то през лятото започва активно търсене на отговор на въпроса: "Как да премахнем стриите по краката и папата?".

Така, в търсене на необходимата информация, се чете огромно количество различна литература, използват се „доказани” методи, получени от приятелки, но по-често те не носят желания резултат и за съжаление е невъзможно да се премахнат стриите на краката или дъното.

И въпросът не е, че предложените методи са неефективни, а в индивидуалността на всяка от жените. Ето защо, за да се отървете от тези досадни червени и сини ивици, първо е необходимо да разберете какви са причините за появата им, как се разтягат краката и разбира се какво лечение може да се предпише.

Стриите или, както може да се нарече, стрии, външно изглеждат като напукана кожа с разкъсани ръбове, закърпени с съединителна тъкан. Пресни стрии са обикновено леко изпъкнали и имат червеникав оттенък с по-нататъшен преход към бяло.

Заслужава да се отбележи, че е безсмислено да се надяваме, че слънчеви бани под слънцето, можете да скриете тези ивици, въпреки че изглеждат по-малко забележими, отколкото преди слънчеви бани. Това се дължи на факта, че в областта на разтягане е имало скъсване на кожата, където процесът на производство на меланин вече не се осъществява.

В допълнение, такова разрушаване на порите на кожата може да се появи почти навсякъде в човешкото тяло, но по-често стриите се диагностицират на краката, дъното или гърба. Те също се формират, обикновено не само, а в групи. Разпознаването им не е трудно.

Така че, не само че имат продълговата форма и приличат на белези, така че дори да прокарате пръста си над тях, изглежда, че попада в плитък жлеб.

Какво причинява стрии по краката

Често срещано е мнението, че стриите се появяват в тънките момичета много по-често, отколкото при мъглявите. Това твърдение се дължи на факта, че стриите се образуват в резултат на резки скокове в теглото, когато отложената мастна тъкан под кожата няма време да се простира под нарастващите обеми на тялото, което води до неговото разкъсване.

Но не трябва да изключваме други причини, които причиняват появата на тези ленти както на краката, така и на дъното.

Така че, те включват:

  • Бременност. Най-често тя е тази, която води до това, че жената има стрии на краката си. Причините за тази патология са с наднормено тегло, подпухналост и хормонални промени, които отпускат феморалните връзки в пренаталния период.
  • Пубертетът. По правило през този период се случват различни промени в човешкото тяло и често това се изразява в рязък растеж, в резултат на което стриите се появяват на краката, гърба и папата при мъжете и момичетата.
  • Използването на някои лекарства. Стриите се появяват и след употребата на някои кортикостероидни мазила, кремове или таблетки, предназначени да премахнат екземата.
  • Наследствена предразположеност Понякога стриите се предават на генетично ниво. За съжаление най-засегнати са жените.

Стречи на краката на тийнейджърите

Както е споменато по-горе, такива ленти могат да се образуват както при мъже, така и при жени. Но ако те имат този продължителен характер, тогава в юношеска възраст тези ленти все още не изглеждат като изречение.

Най-често преминава само след няколко години или дори месеци. Но въпреки че много лекари казват, че не е съвсем опасно, не трябва да седнете, да чакате стриите да минат, а да мислите как да се отървете от стриите на краката на тийнейджърите.

Причините за появата им са в много отношения подобни на тези, които водят до образуването на подобни счупвания на кожата при възрастни. Така че, това може да бъде както заседнал начин на живот, бързо нарастване на теглото, така и рязко нарастване на растежа.

Но Заслужава да се отбележи, че ако такава патология е забелязана на тялото на тийнейджър, тогава се препоръчва да се провери неговия хормонален фон, за да се изключи развитието на различни заболявания на вътрешните органи. Също така трябва да обърнете внимание и да подчертаете, че след като се открият стрии на краката на юношите, тяхното лечение може да отнеме доста дълъг период от време.

Така че, най-често срещаните методи за справяне със стриите при юноши включват:

  • мезотерапия;
  • лазерно полиране;
  • козметични средства.

Ако накратко разгледаме всеки един от горните методи, мезотерапията помага най-ефективно да премахне стриите по двата крака и при папата при юноши, което се състои в въвеждането на специално лекарство в стрията с много тънка игла. Лекарството няколко пъти активира регенеративните процеси в кожата на подрастващите.

Що се отнася до лазерното полиране, неговите недостатъци включват доста висока цена, продължителност и леко усещане за парене по време на целия период, в който ще се обработва.

Популярността на козметиката, преди всичко се дължи на тяхната ниска цена и възможност за извършване на лечение на стрии на краката, папата или обратно при възрастни или юноши у дома.

Как да премахнете стриите на краката и дъното

За съжаление все още не съществува 100% от способността за премахване на стрии по краката, дъното или други части на тялото. Но това не означава, че трябва да приемете. Така например, лечението на стрии може да включва няколко метода, които в продължение на много години вече са успели да получат положителна обратна връзка от много жени и дори мъже.

  • Мезотерапия. Както бе споменато по-горе, този метод придобива все по-голяма популярност поради високата си сигурност и кратка продължителност във времето. По правило лечението отнема само няколко сесии. В резултат на това едва забележимата ивица бял цвят остава на мястото си върху стриите по краката или дъното.
  • Гел или крем за стрии на краката. Огромен брой такива средства могат да се видят като отидете във всяка аптека. Но, въпреки тяхната наличност, трябва да се отбележи, че кремът ще помогне да се отървете от стрии на краката или папата, само ако те са се образували не толкова отдавна.
  • Козметична хирургия. Лечението по този метод се препоръчва само в случай на крайна необходимост и в случай, че не е възможно да се отървете от стриите по други методи.

Лечение на стрии в домашни условия

За лечение на участък с модерни методи на лазерна терапия или за закупуване на ефективен крем не е достъпен за всички. И затова, за много хора, съвсем естествено, възниква въпросът: как да се премахнат стриите по краката без лечение в специални клиники? В този случай средствата идват на помощ на естествена основа, например от етерично масло.

Така че, за неговото приготвяне е необходимо да поставите 10 капки сок от лимон, портокал, жасмин, лавандула, розмарин и жожоба в свободен контейнер. След това трябва да смесите всичко добре и да оставите да се влива в продължение на 24 часа. Освен това, всяко следващо третиране се състои в леко триене на получения продукт в проблемни области на кожата.

Предотвратяване на стрии

Доста често можеш да чуеш от жена, която е намерила стрии по краката си: „Чувствам се като изрод” или „Боя се да изляза в хората”.

Ето защо, за да се избегнат подобни ситуации и след това да не се налага да мислите как да премахнете стриите по краката си, ежедневните превантивни мерки ще бъдат най-добрият изход:

  • Например, много добър контрастен душ се е препоръчал много добре.
  • В допълнение, абсолютно не се препоръчва да носите редовен сутиен в последния триместър на бременността, по-добре е да изберете специален сутиен за бъдещите майки.
  • Също така идеален вариант са редовни масажи.

Не забравяйте, че грижата за кожата зависи не само от нейната гладкост, но и от нейната красота.

Полезни съвети за отстраняване на стрии по краката: най-добрите рецепти и методи, общи препоръки

Стриите или стриите са козметичен недостатък, за който знаят повечето жени, които имат деца. Това е по време на бременност, че грозни ивици се появяват най-често на тялото.

Трудно е да се отървете от стриите по краката. Колкото по-дълго чакате белите петна да изчезнат сами по себе си, толкова по-трудно ще бъде да постигнете резултат. Не отлагайте борбата със стриите. За вас - доказани домашно приготвени рецепти от наличните съставки.

Причини за възникване на

Преди да попитам как да се отървем от стриите, е важно да разберем защо те възникват. Възможно ли е да се предотврати появата на неприятни неравни ленти?

Какво причинява стрии по краката? Основни причини:

  • вътрешни сълзи на недостатъчно еластични тъкани на епидермиса;
  • заместване на съединителната тъкан на "кухините".

С бременност или бърз набор от излишни килограми:

  • горният слой на епидермиса се разтяга твърде бързо, влакната се счупват;
  • клетките изпитват постоянна липса на колаген;
  • нарушени са метаболитни процеси в епидермиса;
  • кожата губи своята еластичност. Резултатът - стрии.

В допълнение към бременността и повишеното телесно тегло, съществуват и други фактори, които провокират появата на ниско-естетични ленти по тялото:

  • хормонални смущения;
  • обучение за повишена интензивност;
  • кърмене.

За да се предотврати стрии може само трайно триене специални мехлеми и кремове за стрии. Козметични и фармацевтични препарати:

  • хидратира;
  • поддържане на еластичността на епидермиса;
  • хранят;
  • направете кожата мека.

Общи правила за лечение

Има много домашни средства, доказани от времето. Списъкът на процедурите е доста голям.

Консултирайте се с дерматолог или козметолог, слушайте мнението на специалист. Може би в твоя случай ще бъдат ефективни само съвременни козметични процедури.

  • народни методи - маски, ексфолианти, пилинг, триене, опаковане, самомасаж, вана;
  • хардуерна козметология. Най-добрият вариант - лазерна ресърфъсинг на кожата;
  • лекарства от местно действие. Ефективни лекарства - Mederma, Kontraktubeks. Мазилата и кремовете в крайна сметка премахват не само стрии, но и белези.

Най-добри практики и рецепти за справяне със стрии

Настройте се на положителен резултат, помнете колко дълго имате стрии на краката си. Обработените форми са по-лесни за премахване с помощта на лазерна ресърфъсинг.

С по-свежи ивици можете да се състезавате сами. Опитайте! Всички трябва да успеят!

Как се действа:

  • почистване на кожата;
  • третират проблемните зони със специални съединения;
  • Ако е необходимо, масажирайте стриите добре.

Научете всичко за това как изглежда алергията към слънцето и как да се отървете от нея с помощта на наркотици и традиционни методи.

На полезни свойства на масло от гроздови семена и използването му в рецепти за красота прочетете на тази страница.

Ексфолианти, пилинг

Битовите съединения са подходящи за механично почистване. Без тази проста, но ефективна процедура, отваряне на порите, кремовете от стриите няма да работят напълно.

  • скраб за кафе. Вземете 4 супени лъжици. л. сън кафе или еднакво качествено смляно кафе, комбинирайте с 3 супени лъжици. л. сметана, добавете 3 капки портокалово масло. Разтрийте сместа от коляното до бедрата, ако е необходимо в корема. Задръжте като маска не повече от 15 минути, след това измийте;
  • търкане с овесена каша. Вземете 5 супени лъжици. л. зърнени култури средно смилане, залейте 3 супени лъжици. л. разредени мед, добавете 3 супени лъжици. л. заквасена сметана или кисело мляко. Добавете 3 капки масло от розмарин, лимон, лавандула, разтрийте сместа, оставете да се вари 5-7 минути. Внимателно обработете необходимите зони, задръжте тялото за 10 минути. След процедурата, нанесете крем за стрии;
  • пилинг на глинести храсти. Инструментът е подходящ за обработка на големи площи. Смесете 4 супени лъжици. л. лечебна синя глина, същото количество овесена каша, 1 супена лъжица. л. мазна течност от пшеничен зародиш, нарязан пулп средно авокадо. Пригответе маса със средна консистенция, ако е необходимо, добавете още масло. Пилинг кремът е подходящ не само за краката, но и за гърдите. Внимателно разтривайте сместа, оставяйте, докато изсъхне, изплакнете;
  • пилинг на плодове. Лекият ексфолиращ агент едновременно подхранва, овлажнява и не уврежда епидермиса. След като вземете душ, не забравяйте да намажете третираните места с лек крем. Настържете лимоновата кора, добавете 350 мл кисело мляко без багрила и добавки, 1 десертна лъжица ароматно масло от праскова. Продължителността на всяка сесия е 20 минути;
  • екзотична почистваща смес. Активната съставка с отвъдморски плодове интензивно почиства, подмладява, подобрява метаболитните процеси в дълбоките слоеве на епидермиса. Счупете 200 г каша от ананас, 100 г папая, добавете 2 дес. л. слаб мед. Времето на процедурата е не повече от пет до седем минути. Измийте сместа от плодове, нанесете овлажнител.

тайна

По време на процедурата кожата е наситена с хранителни вещества, увеличавайки производството на колагенови влакна. Метаболитни процеси се възстановяват, тонусът на епидермиса се повишава, а стриите постепенно се осветяват.

Няколко доказани рецепти:

  • обвиване с глина и кафе. Пригответе маса със средна дебелина на кафе и синя глина. Компонентите се вземат в равни пропорции. Разрежда се с вода или бульон от лайка. Нанесете много, обърнете се с хранителен филм, изчакайте половин час. Не е необходимо приключване. Честотата на процедурите е два пъти седмично. Не забравяйте да смажете всички третирани зони с деликатен крем, иначе да изсушите кожата;
  • пчелен мед. Когато не се препоръчва бременност. Свържете 5 супени лъжици. л. течна медка, 1 супена лъжица. л. овесена каша, добавете 3 капки розмарин, портокал, грейпфрут или лавандулов етер. Всичко е както обикновено. Можете да се увиете за 30 минути. Проверете предварително дали има алергия към мед;
  • шоколадова обвивка. Приятна, полезна процедура. Подходящ е само черен шоколад. Разтопете плочката във водна баня, залейте с 5 капки лимонов етер, 1 супена лъжица. л. хранителен зехтин. Покрийте необходимите зони с леко охладена маса, обърнете се с филм, увийте се добре. Легнете за един час. След водни процедури се изисква лек крем;
  • обвивки от морски водорасли. Купете в аптека суха водорасло. Стартер от водорасли. След половин час разпределете плътната маса над зоната на стриите върху бедрата и краката. Тогава всичко, както обикновено - филм, топло одеяло, душ. Продължителността на полезната процедура е 30 минути.

Мазни смеси за гладка кожа

Към базовото масло (зехтин, жожоба, праскова, от пшеничен зародиш) се добавя един вид етер или състав от няколко етерични масла.

Пропорции - 20 мл хранителна основа - 3-5 капки активен етер.

Етеричните масла ще помогнат в борбата със стриите:

Маски за крака от стрии

Поглезете краката си с лечебни състави. Начало средства за защита са подготвени просто, показват добър ефект. Два или три пъти седмично е достатъчно. Курсът е дълъг - до шест месеца. През този период се редуват маски. Оставете кожата да почива за една седмица след 4 седмици активни процедури.

  • с бирена мая. Паунд 15 g пресни дрожди. Смесете 5 десертни лъжици сметана и ароматизираната медка отделно, добавете дрожди, разбъркайте добре. След 15-20 минути покрийте проблемните зони с крака. Вземете душ, уверете се, че разтривайте лек крем;
  • маска от грейпфрут. Този състав ще помогне не само от стрии на краката, но и от целулита. Нарежете средния грейпфрут на половина, не забравяйте да пресечете резените. Сложете малко морска сол на филийки, изчакайте 5 минути. Премахване на пулп, котлет, се прилагат в засегнатите области, увийте филм за 15 минути;
  • маска с кефир. Добавете към 4 dess. л. пресен, високо съдържание на мазнини ферментирал млечен продукт, няколко капки портокалов етер. Нанесете хранителната смес върху зоните на стриите, разтрийте, оставете не повече от четвърт час;
  • глинена маска. Комбинирайте два вида глина - синьо и сиво в равни пропорции. Изсипете в същия оскъден мед, паунд. Разстелете активната смес върху грозните ленти, изчакайте една четвърт час, след това - водни процедури. Овлажнява епидермиса.

баня

Добавете „тайни“ съставки във водата - и приятната процедура ще се превърне в пълноценна. Излагането на вода и активни съставки премахва токсините, тонизира кожата, освежава.

Формули за вана:

  • синя или бяла глина - 8 супени лъжици. л. + 3 дес. л. мед;
  • естери на здравец, индийско орехче - 2 капки, портокал - 5 капки, нероли - 6 капки;
  • парен келп - 200 г

Самостоятелно масаж

Проста, ефективна процедура дава отличен ефект. Внимателно разтривайте в състава, масажирайте стрии 10-15 минути. Процедурата се извършва ежедневно.

Изберете подходящ инструмент:

  • масло от шипка;
  • десертна лъжица ароматно бадемово масло + 7 капки розмарин етер;
  • масло от праскова;
  • 2 капки етер от мандарина и деликатна лавандула, 1 капка етер Нероли и масло limemet. След 15 минути, разтривайте масло от пшеничен зародиш.

триене

След тази процедура се активира кръвообращението, повишава се епидермиса, усилват се процесите на регенерация. След вана или душ, внимателно разтривайте стриите. Съставът се нанася с твърда кърпа или ръкавица. След това изплакнете, овлажнете тялото.

  • първата рецепта. Свържете водата - 2 литра, морска сол - 2 десета. л, ябълков оцет 5% - 1 супена лъжица. л. Процедурата се извършва 3-4 пъти седмично за максимален ефект;
  • втора рецепта. Тинктурата се приготвя в рамките на един месец. Свържете 0,5 литра добра водка, сок от среден лимон, 50 г смачкани листа от полеви хвощ. След един месец, прецедете разтвора, наполовина разреден с вода. Разтривайте проблемните зони всеки ден. Постепенно стриите задължително се осветяват.

Научете всичко за първите признаци и симптоми на херпес зостер при човек.

На този адрес е написана интересна статия за употребата на хлорхексидин диглюконат за акне.

Отидете на http://vseokozhe.com/uhod/articles/chistotel.html и прочетете полезна информация за използването на жълтурчета от брадавици и други кожни проблеми.

Превантивни препоръки

  • по време на бременност, използвайте специални кремове дневно, за да предотвратите появата на стрии по краката, стомаха, бедрата и гърдите;
  • ям правилно Липсата на витамини влошава състоянието на кожата, намалява еластичността, забавя производството на колаген. Включете в менюто круши, банани, сушени кайсии, ядки, растителни масла, червена риба, семена;
  • пийте достатъчно течност. Суха, люспеста кожа, липсата на достатъчно количество влага в клетките увеличава риска от разкъсване на влакната на епидермиса;
  • Не забравяйте да правите упражнения за поддържане на добра фитнес. Мускули с отпусната мускулатура, разхлабена кожа - директен път към стрии. При бременност вземете специален комплекс за бъдещи майки;
  • ежедневно се грижите за тялото си толкова внимателно, колкото за лицето. Почистете, подхранвайте, овлажнявайте епидермиса. Докато чакате за бебето, не се мързете да разтриете крема от стрии. Консултирайте се с гинеколога, вземете наличните популярни рецепти от стрии. Можете да предотвратите появата на стрии или да намалите броя им.

От следващото видео можете да научите още по-полезна информация за причините за появата и лечението на стрии:

Харесвате ли тази статия? Абонирайте се за актуализации на сайта чрез RSS, или останете на вълната на Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus или Twitter.

Как да се отървем от стриите на краката си?

Различни заболявания, периоди на хормонална корекция, остър набор от мускулна или мастна маса могат да провокират появата на стрии или, с други думи, стрии. От появата на такъв неприятен козметичен дефект никой не е застрахован. Информация и как да се премахнат стриите по краката и корема, не губи своята значимост.

Какво е стрии?

Striae е неприятен козметичен дефект, който може да се появи на почти всяка част на дермата, независимо от възрастта и пола на лицето. Прекомерно, рязко разтягане на кожата, което води до появата на микротравми на кожата, което води до появата на ивици атрофия на кожата. В зависимост от стадия на развитие, стриите могат да бъдат червени, сини (лилави) или бели.

Най-често разширенията се извършват в следните области:

  • Гърбът, а именно лумбалната област. По правило това е типично за тийнейджърите. Може да възникне в резултат на затлъстяване, интензивно физическо натоварване, хормонална недостатъчност.
  • Червените стрии на корема при жените са свързани с периода на бременност. За жени и мъже, които не раждат, появата на стрии може да бъде свързана с рязко увеличаване на мастната маса или ендокринни патологии.
  • Появата на атрофични ивици върху гърдите при мъжете е свързана с интензивен набор от мускулна маса (такива стрии, като правило отиват във вътрешната област на раменете), при жените - с периода на бременност, кърмене и хирургично увеличаване на гърдите.
  • Стриите върху телетата често се срещат в процеса на носене на плод, интензивно обучение или драстично отслабване.
  • Появата на стрии на бедрата е свързана с внезапно увеличаване на мазнините или мускулната маса, в резултат на хормоналната корекция при юноши и жени по време на бременността.
  • Атрофични ивици на коленете се случват при внезапно наддаване на тегло или загуба на тегло.
  • На задните части, появата на атрофични ивици при мъжете и жените може да бъде свързана с интензивно обучение. Субектите на стриите в областта на бедрата са също юноши и жени по време на бременността.
  • В редки случаи, в резултат на хормонална недостатъчност или прекомерно механично увреждане на подкожната тъкан и кожата, стрии могат дори да се появят на кожата на лицето.

За отстраняване на дефекта е необходимо да се прибегне до козметични или хирургични методи.

Пъпките по краката

Какво причинява стрии по краката? Има редица провокиращи фактори, които водят до образуването на атрофични ивици при жените и мъжете. Причините за разтягане на краката са следните:

  • Медикаментозна терапия с местни лекарства, по-специално - кортикостероиди. Един от страничните ефекти на такова лечение е инхибирането на синтеза на колаген.
  • Генетична предразположеност към появата на атрофични ивици. Вероятността за поява на козметичен дефект при човек, в семейството на който има случаи на стрии, е доста висока.
  • Стречи се появяват по краката по време на юношеството, а именно по време на пубертета. Интензивни промени в организма под действието на хормони, провокират ръст на растежа, което може да доведе до появата на атрофични ивици на краката.
  • Ясен набор от мускулна маса. Факторът е подчинен на спортисти, които за кратък период от време чрез интензивно физическо натоварване натрупват мускулна маса. Може би появата на стрии и стречинг.
  • Затлъстяването. Организмите на хората са склонни към стрии, които поради различни обстоятелства, за кратък период от време, се възстановяват рязко, придобивайки мастна маса.
  • Период на бременност в утробата. Причината, провокираща появата на ивици върху телетата, бедрата, корема.
  • Болестта на Марфан. Синдром, характеризиращ се с патология на съединителната тъкан, която също може да причини разтягане на подкожната тъкан и кожата.
  • Исенко-Кушинг болест. Патология, един от симптомите на която е необосновано затлъстяване с интензивно отлагане на мастна маса в определени участъци на тялото, което води до прекомерно натоварване на кожата и образуване на стрии.

Въпреки факта, че основната причина за стриите по краката и корема е прекомерното разтягане на подкожната тъкан и кожата, появата на козметичен дефект се дължи и на генетична предразположеност.

Цвят на опъната

Независимо от броя и местоположението на атрофичните ивици, това явление не се отнася до болестта, а до козметичен дефект. Striae по-специално причиняват неудобство на нежния пол. Червеникави ивици по краката не изглеждат естетично и значително усложняват избора на рокля в горещите дни, особено за отиване до плажа.

Какво изглеждат стриите на краката и защо те идват в различни цветове? Цветът на стриите е знак, който определя тяхната възраст и се взема предвид при планирането на метод за отстраняване на козметичен дефект. Какви цветове са атрофичните ленти:

  • Червени ивици. Яркият цвят е характерен за атрофичните ленти, които се появяват не толкова отдавна. Възрастта на тези strii е не повече от шест месеца. Червеният цвят се обяснява с факта, че тези области на кожата все още не са изключени от кръвоснабдяването. За най-бързо и ефективно отстраняване на козметичен дефект е необходимо да се започне борба със стриите непосредствено от момента на появата им върху кожата.
  • Сини стрии. Промяната в цвета на атрофичните ленти на долните крайници от ярко червено до синьо показва, че капилярите, които напоследък са наситени с кожата в областта на стрии, постепенно изчезват. Възрастта на такива атрофични ивици е от 6 до 12 месеца. За да се отървете от козметичен дефект на този етап, може да е достатъчно да използвате различни козметични продукти, налични у дома.
  • Бяла ивица. Да се ​​отървем от старите атрофични групи е изключително трудно. Възрастта на белите ивици е повече от дванадесет месеца. Салоните предлагат набор от процедури, насочени към премахване на бели ивици. Такива методи са доста скъпи, така че не всеки може да използва услугите на козметик. Домашните методи, включващи използването на козметика, за съжаление, могат само леко да подобрят външния вид на белезите, но не могат да ги отстранят напълно.

За да се предотврати появата на атрофични ленти е много по-лесно, отколкото да се отървете от тях. Въпреки това, при условие, че процедурите започват своевременно, можете да се справите с козметичния дефект възможно най-ефективно и бързо, като възстановите красотата и здравия вид на кожата.

Методи за елиминиране на стрии

Как да се отървем от стриите на краката си? Основното условие в борбата срещу атрофичните ивици - своевременност. Елиминирането на дефектите трябва да започне от момента, в който започнат да се появяват първите признаци на стрии. Това ще осигури процедури за висока производителност и качество.

Козметологията предлага редица методи, насочени към премахване на неестетичен дефект, а именно:

  • Лазерна терапия. В зависимост от степента на козметичния дефект, вида на кожата и възрастта на стриите, лазерният ефект ще помогне напълно да се елиминират или направят атрофичните ленти по-малко видими само за няколко сесии.
  • Използването на мехлеми, кремове, серуми, лосиони и други козметични продукти ще предотврати появата на стрии, както и ще ги направи по-малко видими или напълно елиминирани (при условие, че има малко разпространение и навременна употреба).
  • Елиминирането на стрии по краката поради хормонална корекция и други фактори ще помогне за мезотерапията. Този метод активира синтеза на колаген в атрофични ленти. Комплексът от процедури ще осигури плътността на увредената област на кожата и естествения цвят.
  • Важно е да се отстранят зоните на атрофираните ленти в ситуация, в която увисването на кожата е силно изразено и не може да се отстрани чрез други методи за елиминиране. Често увисването се случва, когато човек много рязко губи тегло. Операцията се състои в отстраняване на излишната кожа, подкожна мастна тъкан и стрии.
  • Масажни процедури, обвивки, приложения с използването на козметика от стрии, сусамово масло, маслини, какао и други естествени съставки като мед, водорасли.

За да определите как да се отървете от всички стрии на краката си, ще трябва да се консултирате с козметик. Той ще идентифицира причината за появата на strii, ще даде препоръки за всеки метод по отношение на неговата ефективност и безопасност.

Козметични продукти за стрии

Как да премахнете червените стрии, без да прибягвате до салонни процедури? Малки, "свежи" червени стрии по краката могат да бъдат елиминирани в домашни условия с помощта на козметични продукти. Най-ефективните средства, чието действие е насочено към елиминиране на атрофичните ивици, включват следното:

  • Маслото Mambino Organics идеално тонизира, активира регенерацията, овлажнява кожата и нормализира метаболитните процеси на клетъчно ниво.
  • Кремът Dushka Striaks на основата на етерични масла ефективно се бори с атрофичните ленти, като ги елиминира или ги прави много по-малко забележими (в зависимост от изходните данни).
  • Markell Cosmetics Correction Cream осигурява нежна грижа, интензивно овлажняване и ефективно елиминиране на стрии в корема, бедрата, телетата.
  • Крем от атрофични ленти от Janssen Cosmetics активира синтеза на еластан, колаген, има изразен антиоксидант и противовъзпалителен ефект.
  • Кремът от италианския производител Gli Elementi на базата на термална вода и минерални компоненти, активно овлажнява и подхранва кожата с полезни вещества.
  • Ефективно елиминиране на атрофичните ивици ще помогне на крема от Ziaja. Уникална комбинация от натурални съставки и витаминен комплекс предотвратява появата на стрии и елиминира съществуващите дефекти.
  • Уникалният състав на крема от Pharmaceris осигурява активна профилактика на стриите в периода на бременността. Редовната употреба на инструмента не само ще предотврати появата на атрофични ивици, но и ще намали тежестта на съществуващите щрихи.
  • Гелът от Lierac, направен от естествени натурални съставки, осигурява елиминирането и максималното намаляване на тежестта на стриите на краката, корема, бедрата.
  • Маската от Bielita на основата на водорасли и кал активира обменните процеси, подхранва кожата, подобрява еластичността и тонуса.
  • Лосион от Натура Хаус интензивно подхранва кожата, възстановява еластичността и тонуса на кожата.

Как да се отървем от червените стрии? Премахването от атрофичните ивици в началния етап с помощта на кремове е най-простият и най-бюджетен метод, чието използване е налично у дома.

Не трябва да чакате появата на пурпурни или обезцветени белези, борбата срещу козметичен дефект трябва да започне възможно най-скоро. Само в този случай ще бъде постигнат максимален и висококачествен резултат.